Spring naar inhoud

Aanmeldstop voor sommige patiënten
Elke zorgverzekeraar koopt zorg in bij zorgaanbieders (zoals ggz-instellingen, fysiotherapeuten en ziekenhuizen) en maakt contractafspraken. Een zorgverzekeraar kent vervolgens een budget (‘zak met geld’) toe aan deze zorgaanbieder; die mag dan bijvoorbeeld per jaar voor € 10.000 zorg verlenen. Is de zak met geld leeg, dan is het plafondbudget bereikt. Dit betekent dat onderzoek en behandeling niet meer worden vergoed. Een zorgverzekeraar kan dan beslissen om extra middelen toe te kennen, of om dat niet te doen. Als de verzekeraar voor dat laatste kiest kan de patiënt proberen om in overleg met de verzekeraar elders in behandeling te komen.. 

Aanmeldstop Achmea
Synaeda heeft bij Zilveren Kruis (en haar merken zoals bijvoorbeeld Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO en Zilveren Kruis) het plafond van het toegekende budget bereikt. Daarom kunnen er in 2024 geen nieuwe intaketrajecten worden ingepland voor patiënten die via Zilveren Kruis, Achmea, Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland en FBTO verzekerd zijn. Als u elders verzekerd bent kunt u zich normaal aanmelden.

U bent bij Achmea verzekerd?
Dit betekent dat wij u niet meer in zorg kunnen nemen in 2024. U kunt het beste contact opnemen met de zorgbemiddelaar van uw zorgverzekeraar om te vragen waar u terecht kan, de contactinformatie vind u hieronder.
Als u al in behandeling bent bij ons verandert er voor u niets, bovenstaand geldt alleen voor nieuwe patiënten.

www.defriesland.nl

Zilveren Kruis

FBTO 

Interpolis